Jak zrobić Babeczki śniadaniowe

Babeczki w wersji wytrawnej to świetny sposób na smaczne śniadanie lub przekąskę.

Składniki na babeczki śniadaniowe:

  • 200 g śmietany 18%
  • 1 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 100 g boczku wędzonego
  • 1/2 pęczka szczypioru
  • 13 jajek(wielkość M)
  • 1/2 szklanki maślanki
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szklanka startego sera żółtego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

babeczki śniadaniowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: świąteczne kruche ciasteczka

następnie podsmaż je na suchej patelni w drobną kostkę. W misce wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj olej, ostrą śmietanę, maślankę i jajko w innej misce. Cheddar, pieczony boczek i siekany szczypiorek należy dodawać zarówno do mokrych, jak i suchych. Użyj blendera, aby skonsolidować mocowania. 2. Foremki do muffinek napełnij dwiema łyżkami ciasta i posmaruj masłem. W zrobioną dziurę włóż surowe jajko. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec przez 25 do 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *