Jak zrobić Babeczki ponczowe

babeczki ponczowe – lista składników:

  • 1 łyżeczka spirytusu
  • Syrop do nasączania:
  • 1 kostka margaryny
  • owoce z syropu
  • 1 szklanka mleka
  • sól
  • 3 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • esencja rumowa
  • skórka pomarańczowa
  • 3 dag drożdży
  • 1 i 1/2 szklanka wody
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 3 szklanki mąki

babeczki ponczowe Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Babeczki ponczowe Przelej mąkę do miski. W ciepłym mleku wymieszaj 1 łyżeczkę mąki i 1 łyżeczkę cukru, aby rozpuścić drożdże. Połączyć i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Z cukrem ubić ogrzane jajka. odrobina soli i skondensowanego ciepłego tłuszczu. Dodaj tyle ciepłego mleka, aby rozrzedzić mieszankę, nie powodując jej nadmiernej gęstości. Posmarowane tłuszczem foremki ułożyć na blasze do pieczenia. Po napełnieniu mieszanki foremki do poziomu części cala, pozwól im wznieść się w ciepły region. Przygotuj syrop, używając: Wymieszaj rum i kwintesencję likieru przed schłodzeniem pomarańczy i wody z cukrem. W nagrzanym piekarniku piecz babeczki przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Ciasto wchłonie płyn. Na babeczkach umieść w szczelinach produkt organiczny, który został usunięty z syropu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *