Jak zrobić Babeczki piernikowe z powidłami

Babeczki piernikowe z powidłami

Składniki na babeczki piernikowe z powidłami:

  • ponadto:
  • pierniczki 12 sztuk
  • śmietana 30% 200 ml
  • miód płynny 2 łyżki
  • cukier puder 1-2 łyżki
  • przyprawa do piernika 1 łyżeczka
  • serek mascarpone 250 g
  • cukier puder 80 g
  • cukier wanilinowy 16 g
  • śmietana 30-36 % 400 ml
  • jajka 2
  • kakao 1 kopiasta łyżeczka
  • serek mascarpone 150 g
  • Krem śmietankowy:
  • szczypta soli
  • mąka pszenna 200 g
  • mleko 120 ml
  • proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
  • Składniki na 12 muffin
  • cukier puder 2-3 łyżki
  • powidła śliwkowe 2-3 łyżki

babeczki piernikowe z powidłami Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Przygotowanie: Dodać miód, cukier waniliowy, mleko i jajka i zmiksować z margaryną wrażliwą i cukrem pudrem na gładką masę. Do mąki dodać kakao, sól, proszek do pieczenia i aromaty. Każdą z suchych ścinków mieszamy ze sobą w pęczki, a następnie rozdzielamy. Na napełnionych foremkach na herbatniki ułożyć pierniki. Napełnij foremki do babeczek ciastem, aż całkowicie zakryje piernikowe smakołyki. Podgrzewać w 200°C przez 20 minut na rozgrzanym grillu. Wyjmij babeczki z opiekacza, ułóż je i po przygotowaniu pozwól im ostygnąć na metalowej podstawce. Wyjmij środek każdej babeczki i napełnij ją powidłami śliwkowymi. Mascarpone i bita śmietana na wierzch Szczególnie schłodzoną śmietankę należy zmiksować na najwyższych obrotach w blenderze. Gdy tylko zacznie gęstnieć, zmniejsz prędkość i kontroluj konsystencję, aby się nie połamało. Filtrowany cukier puder i cheddar z mascarpone należy połączyć w jedno. Ostrożnie podnieś cheddar i bitą śmietanę. Najpierw połącz ser i trzy łyżki śmietany. Następnie dodaj grudki do śmietany, mieszając krótko pomiędzy każdą łyżką. Umieść bułki na wierzchu kremu w opakowaniu na ciasto.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *