Jak zrobić Babeczki piaskowe z czekoladą

Znudziły ci się ciasta, babki i nie wiesz co upiec to jest właśnie to co nas trapi i nurtuje.Zrobiłam babeczki z kakao dosyć smaczne ,lekkie i na jedn kęs właściwie . Zrobiłam babeczki z kakao dosyć smaczne ,lekkie i na jedn kęs właściwie . Zapraszam na pyszne bezglutenowe babeczki. Przygotowane na mące gryczanej z dodatkiem karobu i erytrolu oraz kiwi. Polecam. Zapraszam na pyszne bezglutenowe babeczki. Truskawkowo-czekoladowo waniliowe babeczki proteinowe 😀 Bez cukru, bez glutenu a ze smakiem 🙂 Idealne potreningówki! Przepis na lekkie, delikatne i puszyste babeczki piaskowe z polewą kajmakową. Babki są pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się jako wielkanocny deser w towarzystwie kawy, herbaty lub ciepłego kakao. Przepis na lekkie, delikatne i puszyste babeczki piaskowe z polewą kajmakową.
Małe, słodkie cudeńka z czekoladą, swoim smakiem poprawią humor nawet największemu marudzie.

babeczki piaskowe – lista składników:

  • płatki czekoladowe
  • 3 jaja
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 150 g mąki ziemniaczanej
  • ¾ kostki masła
  • ½ szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

babeczki piaskowe Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Pierwszym krokiem jest oddzielenie białek i żółtek. Białka należy ubić na sztywną pianę. Ubij pastę i dwa rodzaje cukru w misce, aż będą wełniane. Następnie stopniowo mieszaj wszystko, dodając po jednym żółtku. Połącz proszek do pieczenia i dwa rodzaje mąki w osobnej misce. 2 Zanim sięgniesz po dopiero co ubitą pianę, stopniowo dodawaj mąkę do masy jajecznej. Należy wsypać kawałki czekolady, zostawiając około łyżeczki do wzbogacenia. Używając drewnianej łyżki lub miksera na najniższych obrotach, dokładnie połącz wszystkie składniki. 3 Foremki ułożyć na blasze do pieczenia i rozgrzać piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Napełniamy je prawie po brzegi mieszanką i każdą babeczkę polewamy kilkoma kropelkami czekolady. Blachę z foremkami wstawić na blisko 20 minut do nagrzanego piekarnika. Babeczki są gotowe, gdy zaczną nieznacznie pękać. Zjedz swoją ucztę!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *