Jak zrobić babeczki na słono a’la pizza

babeczki na słono – lista składników:

  • pieprz
  • 250 gram mąki
  • keczup
  • przyprawa do pizzy
  • 300 gram pieczarek
  • kukurydza z puszki
  • sól
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • kawałek czerwonej papryki
  • CIASTO:
  • kilka plasterków wędliny
  • 1/2 szklanki wody ciepłej
  • 30 gram drożdży
  • 200 gram sera
  • szczypta soli
  • FARSZ

babeczki na słono Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

babeczki z aromatyczną pizzą Pokrój parówki w trójwymiarowe kształty. Po oczyszczeniu pokrój pieczarki w półksiężyce. Zmiel cheddar na grubej tarce. Po ostudzeniu jajka ugotowane na twardo można obrać i pokroić w plasterki. Usuń pieprz. Przenieś kukurydzę ze słonej wody. Drożdże oddzielić od ciepłej wody i połączyć z mąką, dodać szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Następnie dodaj olej i ponownie pocieraj mieszaninę. Przykryj go folią samoprzylepną i włóż do lodówki na 30 minut. Posmaruj biszkopt keczupem (lub przecierem pomidorowym) i posyp odrobiną mielonego cheddara przed napełnieniem babeczek grzybami, wędlinami i papryką. Posypać mielonym cheddarem, plasterkiem jajka, łyżką kukurydzy i aromatami. Formę babeczki posmarować olejem. Wyłóż babeczki cienką warstwą mieszanki. Zrób kilka otworów w powierzchni. Upiecz babeczki, umieszczając je w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem ketchup może być użyty jako dodatek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *