Jak zrobić Babeczki na maślance z jabłkami

Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem jabłek i cukru waniliowego. Można polać je dowolnie udekorować, polewą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja zrobiłam kruszonkę – pychotka.

babeczki na maślance – składniki:

  • 15dag mąki, 15dag cukru kryształu, 15dag masła, 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/4 szklanki oleju, 2 jajka
  • 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody, 3/4 szklanki cukru, 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka maślanki, 1 duże jabłko

babeczki na maślance Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

W pojedynczej misce skonsoliduj suche i mokre mocowania. Od tego momentu łącz suche i mokre. Nasiona jabłka zostaną usunięte przez obranie go. Bloki są krojone. Co więcej, wymieszaj go z hitterem. Odtwarzacz będzie bardzo powolny. Osobno – pokroić posmarować mąką, cukrem i cynamonem. Po szybkim uformowaniu jednolitej masy i schłodzeniu w lodówce albo zetrzeć na tarce o dużych oczkach, albo po prostu rozkruszyć na babeczkach. Papierowe kubki powinny być wypełnione w 3/4 biszkoptem. Posyp kruszonkę toną. Formę należy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Złocisty kolor po około 15 minutach pieczenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *