Jak zrobić Babeczki na Halloween

Składniki na babeczki na halloween:

  • 20 dag cukru
  • 25 dag masła
  • 2 jajka
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki musu z dyni
  • Masa:
  • 2/3 szklanki mleka
  • 15 dag masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 6 łyżek kakao
  • Dodatkowo:
  • pomarańczowy barwnik
  • 4 łyżki mleka
  • 11 dag mąki
  • cukrowe dekoracje
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

babeczki na halloween Jak zrobić:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Halloweenowe babeczki: W kogel-mogelu ubij wszystkie jajka z cukrem, dodaj mleko i dokładnie zmiksuj. Dodaj ubite jajka z mlekiem i rozpuszczoną i ostudzoną pastę do suchej mąki, kakao i proszku do pieczenia w innej misce i delikatnie połącz wszystko w jedno. W rezultacie ciasto będzie raczej niechlujne. Wlej ciasto do przygotowanych foremek na muffinki. Podgrzewać w 180 stopniach przez około 30 minut. Polewa: Ubij cukier w umytym i sparzonym jajku w misce, aż utworzą się sztywne szczyty. Ubij jajko w misce nad garnkiem z wrzącą wodą przez około 5 minut, dodaj parujące mleko i pozwól mu ostygnąć. Mieszanina będzie się bardzo pienić. Dodać ograniczoną ilość pasty do masy jajecznej i po ostygnięciu ciągle ubijać. Ugotowany mus z dyni i barwnik pomarańczowy należy ostrożnie dodać do gładkiej masy. Babeczki i inne ozdoby, które lubisz, możesz udekorować kremem dyniowym. Moje ozdoby wykonały moje córki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *