Składniki na babeczki na halloween:
- 20 dag cukru
- 25 dag masła
- 2 jajka
- 1 jajko
- 3/4 szklanki musu z dyni
- Masa:
- 2/3 szklanki mleka
- 15 dag masła
- 1/2 szklanki cukru
- 6 łyżek kakao
- Dodatkowo:
- pomarańczowy barwnik
- 4 łyżki mleka
- 11 dag mąki
- cukrowe dekoracje
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
babeczki na halloween Jak zrobić:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
Halloweenowe babeczki: W kogel-mogelu ubij wszystkie jajka z cukrem, dodaj mleko i dokładnie zmiksuj. Dodaj ubite jajka z mlekiem i rozpuszczoną i ostudzoną pastę do suchej mąki, kakao i proszku do pieczenia w innej misce i delikatnie połącz wszystko w jedno. W rezultacie ciasto będzie raczej niechlujne. Wlej ciasto do przygotowanych foremek na muffinki. Podgrzewać w 180 stopniach przez około 30 minut. Polewa: Ubij cukier w umytym i sparzonym jajku w misce, aż utworzą się sztywne szczyty. Ubij jajko w misce nad garnkiem z wrzącą wodą przez około 5 minut, dodaj parujące mleko i pozwól mu ostygnąć. Mieszanina będzie się bardzo pienić. Dodać ograniczoną ilość pasty do masy jajecznej i po ostygnięciu ciągle ubijać. Ugotowany mus z dyni i barwnik pomarańczowy należy ostrożnie dodać do gładkiej masy. Babeczki i inne ozdoby, które lubisz, możesz udekorować kremem dyniowym. Moje ozdoby wykonały moje córki.
Dodaj komentarz