Jak zrobić Babeczki Milky Way

Dzięki tym babeczkom powracają wspomnienia dzieciństwa. Ich motywem przewodnim są batoniki Milky Way. Pamiętam, że jako dziecko wprost je uwielbiałam! Krem jest dość słodki, ale mocno kakaowe ciasto idealnie równoważy smak.

Składniki na babeczki milky way:

  • 3 łyżki kakao
  • 1 śmietanfix
  • 200 g serka mascarpone
  • 120 g cukru
  • 2 jajka
  • 3 batoniki Milky Way
  • Krem:
  • 250 ml śmietany kremówki (30% lub 36%)
  • 150 g masła
  • Dodatkowo: batoniki Milky Way do dekoracji
  • 1,5 szklanki mleka w proszku
  • 6 batoników Milky Way
  • 3 łyżki mleka
  • Ciasto:
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

babeczki milky way Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. W każdym pasku są cztery kawałki. 2 Masło i cukier utrzeć razem w misce na puszystą masę. Można dodać mleko i jajka. Rywalizuj, aby zebrać wszystko razem. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać w misce na gładką masę. Dwie trzecie ciasta powinno przykryć blachę wyłożoną papierowymi papilotkami. W każdej babeczce umieść smakołyk. Piec w 180 stopniach przez 20 do 25 minut lub do momentu, aż uformuje się suchy patyk. 3 Gdy gęsta śmietana się zagotuje, dodaj pokrojone batoniki. Podczas podgrzewania kremu uważaj, aby go nie popękać. Aby rozpuścić wszystkie batony, dokładnie wymieszaj. Od tego momentu całkowicie połącz śmietanę i mleko w proszku, zmniejszając intensywność. Pozwól kremowi ostygnąć. Do schłodzonej śmietanki dodać mascarpone i krem fix. Miksuj przez sekundę, aby połączyć dekoracje. Aby poprawić babeczki po ostygnięciu, dodaj śmietanę i batonik. Mieć smaczny posiłek;)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *