Jak zrobić Babeczki marmurkowe(2)

Składniki na babeczki marmurkowe:

  • 100 g mąki
  • 1 łyżka domowego cukru waniliowego
  • ziemniaczanej
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 250 g masła
  • 250 g cukru
  • 100 ml mleka
  • 4 jajka
  • 30 g kakao
  • żółty lukier
  • 400 g mąki
  • szczypta soli
  • kolorowa posypka
  • ( na 8 babeczek)
  • pszennej

babeczki marmurkowe Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Marmurkowe babeczki (2) Margarynę utrzeć, dodając konsekwentnie cukier i cukier waniliowy. Kontynuując miksowanie dodawać po jednym jajku. Dodać trochę mąki, skrobi ziemniaczanej i mleka, a następnie ponownie wymieszać. Do smaku dodaj trochę soli. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Nasmaruj formy margaryną i oprósz je mąką przed włożeniem do brytfanki nagrzanej do 180 C. Wymieszaj 1/3 mieszanki z kakao. Podziel jasne i matowe kombinacje między foremki. Używając widelca, wymieszaj. Po próbie piecz babeczki, aż się zarumienią, a patyczek będzie suchy. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie posypać kolorową posypką i lukrem. Zostawiamy na 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *