babeczki malinowe – składniki:
- 1 łyżka cukru pudru
- 4 łyżki maki
- 1 żółtko
- 2 łyżki masła
- dżem malinowy
babeczki malinowe Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: lawendowe ciasteczka
Babeczki z konfiturą malinową Mąkę, masło, cukier puder, żółtko i łyżkę konfitury malinowej zagnieść na gładkie ciasto. Są dwie porcje ciasta. Jedną z nich wyłóż foremki na babeczki, wyjmij skromnie i podgrzej. Następnie dodaj do każdego po łyżeczce dżemu malinowego. Następnie bierzemy drugi kawałek mieszanki, wkładamy do foremek i dociskamy ruchomym trzpieniem, aby boki nie odpadły, a ciasto się zlepiło. W temperaturze 180* podgrzewaj babeczki przez około 20 minut. Delikatnie wyjmij babeczki z pieca, kiedy je wyeliminujesz.
Dodaj komentarz