Jak zrobić Babeczki malinowe

babeczki malinowe – składniki:

  • 1 łyżka cukru pudru
  • 4 łyżki maki
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki masła
  • dżem malinowy

babeczki malinowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: lawendowe ciasteczka

Babeczki z konfiturą malinową Mąkę, masło, cukier puder, żółtko i łyżkę konfitury malinowej zagnieść na gładkie ciasto. Są dwie porcje ciasta. Jedną z nich wyłóż foremki na babeczki, wyjmij skromnie i podgrzej. Następnie dodaj do każdego po łyżeczce dżemu malinowego. Następnie bierzemy drugi kawałek mieszanki, wkładamy do foremek i dociskamy ruchomym trzpieniem, aby boki nie odpadły, a ciasto się zlepiło. W temperaturze 180* podgrzewaj babeczki przez około 20 minut. Delikatnie wyjmij babeczki z pieca, kiedy je wyeliminujesz.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *