Składniki na babeczki korzenne:
- mąki
- 2 żółtka
- 100 g cukru pudru
- 80 g orzechów
- Składniki na 10 foremek:
- pół łyżeczki mielonego imbiru
- masło i bułka
- laskowych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g suszonej żurawiny
- cukier puder do posypania babeczek
- tarta
- 80 g orzechów
- włoskich
- łyżeczka mielonego kardamonu
- 2 jajka
- łyżeczka mielonego cynamonu
- szczypta soli
- 160 g miekkiego masla
- po 4 łyżki mąki
- ziemniaczanej
babeczki korzenne Jak zrobić
Zobacz również: inny przepis
Babeczki ryżowe z wiśniami Mleko, cukier waniliowy, skórkę pomarańczową i szczyptę soli zagotować. Dodać wiśnie. Dodaj ryż i gotuj przez około 30 minut na niskiej intensywności. Wyciągnij pomarańczowy pasek. Do namoczonego ryżu należy dodać żelatynę. Po połączeniu ubitych białek z gorącym ryżem i pozostałym cukrem odstawić do ostygnięcia. Zdobądź schłodzony ryż razem ze śmietaną, ubijając go, aż będzie mocny. Umyj 4 szklanki zimną wodą i dociąż ryżem. Pozwól ryżowi ustawić się w lodówce na trzy do czterech godzin. Pestki wiśni należy usunąć. Podgrzej cukier puder, aż się skarmelizuje na głębokiej patelni. Należy dodać cynamon, wiśnie, wino i likier. Po wyjęciu pojemnika z intensywności dodaj pastę do produktu naturalnego. Wyjąć schłodzony ryż z foremek i dodać syrop wiśniowy do naczynia.
Dodaj komentarz