Jak zrobić Babeczki korzenne

Składniki na babeczki korzenne:

  • mąki
  • 2 żółtka
  • 100 g cukru pudru
  • 80 g orzechów
  • Składniki na 10 foremek:
  • pół łyżeczki mielonego imbiru
  • masło i bułka
  • laskowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g suszonej żurawiny
  • cukier puder do posypania babeczek
  • tarta
  • 80 g orzechów
  • włoskich
  • łyżeczka mielonego kardamonu
  • 2 jajka
  • łyżeczka mielonego cynamonu
  • szczypta soli
  • 160 g miekkiego masla
  • po 4 łyżki mąki
  • ziemniaczanej

babeczki korzenne Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

Babeczki ryżowe z wiśniami Mleko, cukier waniliowy, skórkę pomarańczową i szczyptę soli zagotować. Dodać wiśnie. Dodaj ryż i gotuj przez około 30 minut na niskiej intensywności. Wyciągnij pomarańczowy pasek. Do namoczonego ryżu należy dodać żelatynę. Po połączeniu ubitych białek z gorącym ryżem i pozostałym cukrem odstawić do ostygnięcia. Zdobądź schłodzony ryż razem ze śmietaną, ubijając go, aż będzie mocny. Umyj 4 szklanki zimną wodą i dociąż ryżem. Pozwól ryżowi ustawić się w lodówce na trzy do czterech godzin. Pestki wiśni należy usunąć. Podgrzej cukier puder, aż się skarmelizuje na głębokiej patelni. Należy dodać cynamon, wiśnie, wino i likier. Po wyjęciu pojemnika z intensywności dodaj pastę do produktu naturalnego. Wyjąć schłodzony ryż z foremek i dodać syrop wiśniowy do naczynia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *