Jak zrobić Babeczki kawowe

Składniki na babeczki kawowe:

  • pół szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 80 g cukru
  • łyżeczka proszku dopieczenia
  • 170 g mąki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżka kawy rozpuszczalnej
  • 250 ml śmietany
  • pszennej

babeczki kawowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Babeczki espresso: Połącz suche składniki w jednej misce: espresso, cukier puder, cukier, mąkę, pop do pieczenia i cukier. Umieść to w drugiej misce: Zaleca się skonsolidowanie jaj, śmietany i oleju. Konieczne jest połączenie suchych i mokrych składników. W nagrzanym piekarniku podgrzewać ciasto w foremkach przez 25 minut w temperaturze 175 C. Przygotowane babeczki pozostawić do ostygnięcia przed udekorowaniem ich np. bitą śmietaną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *