Jak zrobić Babeczki kakaowe z budyniem

Bardzo smaczne babeczki z nadzieniem budyniowym. Zapraszam

babeczki kakaowe z budyniem – składniki:

  • 1 jajko
  • 1/2 szkl mleka
  • cukier puder do posypania gotowych babeczek
  • 2 łyżki naturalnego kakao
  • budyń: 1 budyń waniliowy w proszku
  • 1,5 szkl mleka
  • 1/2 szkl cukru
  • 1/2 szkl oleju rzepakowego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szkl mąki pszennej

babeczki kakaowe z budyniem Jak przygotować

Zobacz również: inna ciekawa receptura

1. Budyń: W garnku wymieszaj dwie łyżki cukru z jedną szklanką mleka i podgrzej do wrzenia. Umieść pozostałe mleko budyniowe w szklance na pudrze w proszku. Zagęszczony budyń gotować przez jakiś czas w bulgoczącym słodkim mleku, konsolidując osłabiony budyń. Zdjąć z ognia i przechowywać do ostygnięcia. Mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia mieszamy w misce. Po wymieszaniu dodać olej, mleko i jajko. Dokładnie wymieszaj (ciasto będzie bardzo gęste). Blachę na babeczki wyłożyć foremkami. Do każdej struktury włożyć 1 łyżkę mieszanki, równomiernie rozprowadzić i nałożyć 1 łyżkę zimnego budyniu. Pozostałą miksturę po jednej łyżce należy wykorzystać do przykrycia budyniu. W 200 stopniach piec przez 30 minut w piekarniku. Po wystudzeniu i upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *