Jak zrobić Babeczki jogurtowe z truskawkami

Składniki na babeczki jogurtowe:

  • 6 truskawek
  • pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki jogurtu
  • 1 szklanka mąki
  • 1 /3 szklanki cukru trzcinowego
  • Cukier puder do posypania
  • 1 jajko
  • 2 0 g masła
  • 1 łyżka cukru wanilinowego

babeczki jogurtowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Babeczki z jogurtem i truskawkami W misce połącz cukier waniliowy, cukier surowy i jajko. Ubijaj blenderem, aż masa będzie biała. Połącz jogurt naturalny i masło, aby się rozpuściło. Na koniec dodać proszek do pieczenia i mąkę. Części pasują do siebie całkowicie. Po umyciu pokrój truskawki na małe, trójwymiarowe kształty. Silikonowe foremki wypełnij ciastem do około 3/4 wysokości. Truskawki zmiksowałam na gładką masę. W temperaturze 180 stopni gotuj przez około 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *