Jak zrobić Babeczki jogurtowe z jagodami

Składniki na babeczki jogurtowe z jagodami:

  • Mokre składniki:
  • 2-3 łyżeczki cukru z wanilią
  • 120 g cukru
  • łyżka mąki
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka cukru
  • 200 g jagód
  • 2 jajka
  • 100-120 ml oleju
  • 300g mąki
  • płatki migdałowe na wierzch
  • 200 ml jogurtu
  • Suche składniki:
  • dodatkowo:
  • szczypta soli

babeczki jogurtowe z jagodami Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

180 stopniach babeczki jogurtowo-jagodowe podgrzano w piecu konwekcyjnym. Umieść papierowe kubki lub pastę w pojemniku na herbatniki. Połącz suche i mokre mocowania w jednej misce. Wymieszaj zmieszane mokre i suche mocowania w misce, używając na przykład widelca, ale nie do końca. Im bardziej niedbale będziemy go poruszać, tym bardziej puszyste będą bułki. Ostatni dodatek: połówki oprószonych mąką jagód. Po napełnieniu foremek do 3/4 wysokości posyp je pozostałymi jagodami i kawałkami migdałów. Piec na złoty kolor, około 15-20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *