Składniki na babeczki jogurtowe z borówkami:
- 10 dag cukru pudru
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 5-6 łyżeczek żelatyny
- pół szklanki borówek amerykańskich
babeczki jogurtowe z borówkami Jak przygotować:
Zobacz również: inna ciekawa receptura
1 łyżeczka żelatyny, 200 mililitrów wody z lodem i pozostawić do spęcznienia. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia na małym ogniu. Uspokój się. 2 Wymień jogurt na ogromne danie. Dodaj trochę odłożonych owoców, jagód i cukru pudru. Wymieszaj masę z żelatyną. 3 Tak przygotowaną masę wlać do silikonowej formy i ułożyć na dnie kilka jagód. Pozwól smakołykowi całkowicie zastygnąć. 4 Irena Pancerz z Nowej Wsi przesłała przepis, który otrzymałam z następującego źródła: Bella Smiles
Dodaj komentarz