Jak zrobić Babeczki jogurtowe z borówkami

Składniki na babeczki jogurtowe z borówkami:

  • 10 dag cukru pudru
  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 5-6 łyżeczek żelatyny
  • pół szklanki borówek amerykańskich

babeczki jogurtowe z borówkami Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

1 łyżeczka żelatyny, 200 mililitrów wody z lodem i pozostawić do spęcznienia. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia na małym ogniu. Uspokój się. 2 Wymień jogurt na ogromne danie. Dodaj trochę odłożonych owoców, jagód i cukru pudru. Wymieszaj masę z żelatyną. 3 Tak przygotowaną masę wlać do silikonowej formy i ułożyć na dnie kilka jagód. Pozwól smakołykowi całkowicie zastygnąć. 4 Irena Pancerz z Nowej Wsi przesłała przepis, który otrzymałam z następującego źródła: Bella Smiles


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *