Są takie dni w roku, kiedy liczy się tylko dobra zabawa i odpowiednia atmosfera. Halloween jednoznacznie kojarzy się z dynią i wokół tego sympatycznego warzywa wszystko się kręci. Dlatego w tym przepisie nie może zabraknąć dyni jako głównego składnika. Przy okazji jej twardą zewnętrzną część można wykorzystać do zrobienia świetnego lampionu.
Składniki na babeczki dyniowe na halloween:
- 180 g mąki pszennej
- 1/3 łyżeczki przyprawy do piernika
- Dodatki:
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 75 ml oleju roślinnego
- Kolorowe żelki
- Lukier
- 1 łyżka miodu
- 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- Posypka cukiernicza
- 1 łyżeczka cynamonu
- 150 g puree z dyni
- 150 g cukru trzcinowego
- 200 g puree z dyni
- Babeczki:
- 1/2 łyżeczka soli
- 2 jajka
- Masa:
- 250 g serka mascarpone
babeczki dyniowe na halloween Przygotowanie:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
robocie kuchennym połącz jajka, olej i purée z dyni. Połącz mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, sól, proszek do pieczenia i kolejną miskę. Na koniec wymieszaj wszystko w jednej misce za pomocą łyżki. Ciasto przełożyć do silikonowych foremek. Użyj struktury, która nada babeczkom kształt małej dyni na babeczki na Halloween; na przykład możesz użyć ograniczonego kształtu babeczki wielkanocnej i nałożyć dwie babeczki, aby stworzyć jedną dynię. To jest sztuczka. Babeczki można piec przez 25 do 30 minut w piekarniku ustawionym na 180 stopni. Zmiksuj w blenderze purée z dyni, serek mascarpone i miód na gładką masę. Po wyjęciu babeczek z piekarnika napełnij je masą dyniową. Najbardziej zdumiewający aspekt absurdu, do którego doświadczenia polecam zaprosić dzieci – upiększające babeczki – najlepiej smakuje właśnie teraz. W miarę możliwości można tu znaleźć swoją kreatywną stronę. Popieram użycie kolorowego lukru lub kremu do wypełnienia wnętrza babeczek. Ogony fasoli z dżemem są wspaniałe. Dodatkowo nie może zabraknąć kolorowej posypki w postaci żelek z oczkami z nasion chia.
Dodaj komentarz