Jak zrobić Babeczki dyniowe na Halloween

Są takie dni w roku, kiedy liczy się tylko dobra zabawa i odpowiednia atmosfera. Halloween jednoznacznie kojarzy się z dynią i wokół tego sympatycznego warzywa wszystko się kręci. Dlatego w tym przepisie nie może zabraknąć dyni jako głównego składnika. Przy okazji jej twardą zewnętrzną część można wykorzystać do zrobienia świetnego lampionu.

Składniki na babeczki dyniowe na halloween:

  • 180 g mąki pszennej
  • 1/3 łyżeczki przyprawy do piernika
  • Dodatki:
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 75 ml oleju roślinnego
  • Kolorowe żelki
  • Lukier
  • 1 łyżka miodu
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • Posypka cukiernicza
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 150 g puree z dyni
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 200 g puree z dyni
  • Babeczki:
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • Masa:
  • 250 g serka mascarpone

babeczki dyniowe na halloween Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

robocie kuchennym połącz jajka, olej i purée z dyni. Połącz mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, sól, proszek do pieczenia i kolejną miskę. Na koniec wymieszaj wszystko w jednej misce za pomocą łyżki. Ciasto przełożyć do silikonowych foremek. Użyj struktury, która nada babeczkom kształt małej dyni na babeczki na Halloween; na przykład możesz użyć ograniczonego kształtu babeczki wielkanocnej i nałożyć dwie babeczki, aby stworzyć jedną dynię. To jest sztuczka. Babeczki można piec przez 25 do 30 minut w piekarniku ustawionym na 180 stopni. Zmiksuj w blenderze purée z dyni, serek mascarpone i miód na gładką masę. Po wyjęciu babeczek z piekarnika napełnij je masą dyniową. Najbardziej zdumiewający aspekt absurdu, do którego doświadczenia polecam zaprosić dzieci – upiększające babeczki – najlepiej smakuje właśnie teraz. W miarę możliwości można tu znaleźć swoją kreatywną stronę. Popieram użycie kolorowego lukru lub kremu do wypełnienia wnętrza babeczek. Ogony fasoli z dżemem są wspaniałe. Dodatkowo nie może zabraknąć kolorowej posypki w postaci żelek z oczkami z nasion chia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *