babeczki do koszyczka – składniki:
- polewa czekoladowa
- 1/3 kostki masła
- 1 jajko
- 1/3 szklanki letniego mleka
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 2 łyżki rodzynek
- 1 szklanka mąki
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- pszennej
- 15 gram świeżych drożdży
babeczki do koszyczka Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Babeczki są umieszczane w etui. Drożdże wymieszać z mlekiem, łyżką mąki i cukrem i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Dokładnie wymieszaj pozostałą mąkę, cukier waniliowy, jajko i zaczyn w misce po przesianiu. Na koniec dodać rodzynki i roztopione masło. Podczas wyrabiania ciasta, aby połączyć masło, przykryj je i pozostaw do wyrośnięcia na godzinę. Foremki na babeczki napełnij olejem, napełnij je ciastem do 3/4 ich poziomu i pozwól im wyrosnąć. Włóż do pieca i włącz zasilanie na 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone babeczki polać podzieloną polewą. jak również
Dodaj komentarz