Jak zrobić Babeczki do koszyczka

babeczki do koszyczka – składniki:

  • polewa czekoladowa
  • 1/3 kostki masła
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki letniego mleka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 szklanka mąki
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • pszennej
  • 15 gram świeżych drożdży

babeczki do koszyczka Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Babeczki są umieszczane w etui. Drożdże wymieszać z mlekiem, łyżką mąki i cukrem i odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Dokładnie wymieszaj pozostałą mąkę, cukier waniliowy, jajko i zaczyn w misce po przesianiu. Na koniec dodać rodzynki i roztopione masło. Podczas wyrabiania ciasta, aby połączyć masło, przykryj je i pozostaw do wyrośnięcia na godzinę. Foremki na babeczki napełnij olejem, napełnij je ciastem do 3/4 ich poziomu i pozwól im wyrosnąć. Włóż do pieca i włącz zasilanie na 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone babeczki polać podzieloną polewą. jak również


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *