Jak zrobić Babeczki czekoladowo orzechowe

Składniki na babeczki czekoladowo orzechowe:

  • pszennej
  • włoskich
  • 7,5 dkg masła
  • 10 dkg orzechów
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub śmietankowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dkg mąki
  • 5 dkg czekolady gorzkiej (pół tabliczki)
  • 1 całe jajko
  • 200 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 15 dkg cukru

babeczki czekoladowo orzechowe Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Ciasteczka czekoladowo-orzechowe: Przed zrobieniem muffinek rozpuść masło w rondelku i pozwól mu ostygnąć. Suche składniki oprócz czekolady i orzechów należy wymieszać w misce. Ubij jajko w innej misce. Dodać mleko, ostudzoną margarynę i przyprawę waniliową. Za pomocą łyżki połącz mokre i suche składniki. Dodaj mielone orzechy i kawałki czekolady. Nadzienie powinno całkowicie wypełnić foremki. W temperaturze 200 stopni podgrzewać przez około 15 minut. Po ostygnięciu udekoruj według uznania: drażetki cukrowe, lukier w cieniu, lukier Zmień przepis: https://gotujmy.pl/muffiny-czekoladowe,przepisy,54193.html


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *