Składniki na babeczki czekoladowo orzechowe:
- pszennej
- włoskich
- 7,5 dkg masła
- 10 dkg orzechów
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub śmietankowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 25 dkg mąki
- 5 dkg czekolady gorzkiej (pół tabliczki)
- 1 całe jajko
- 200 ml mleka
- 1/2 łyżeczki sody
- 15 dkg cukru
babeczki czekoladowo orzechowe Jak zrobić:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Ciasteczka czekoladowo-orzechowe: Przed zrobieniem muffinek rozpuść masło w rondelku i pozwól mu ostygnąć. Suche składniki oprócz czekolady i orzechów należy wymieszać w misce. Ubij jajko w innej misce. Dodać mleko, ostudzoną margarynę i przyprawę waniliową. Za pomocą łyżki połącz mokre i suche składniki. Dodaj mielone orzechy i kawałki czekolady. Nadzienie powinno całkowicie wypełnić foremki. W temperaturze 200 stopni podgrzewać przez około 15 minut. Po ostygnięciu udekoruj według uznania: drażetki cukrowe, lukier w cieniu, lukier Zmień przepis: https://gotujmy.pl/muffiny-czekoladowe,przepisy,54193.html
Dodaj komentarz