babeczki chlebowe – składniki:
- niedźwiedziego
- 130 g chleba razowego suchego i zmielonego na miałki proszek
- 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 czubata łyżka mielonego suchego chleba razowego
- 1 łyżka oleju
- 1 jajko
- 1/3 łyżeczki soli
- ok. 3/4 szkl. mrożonego groszku zielonego
- CIASTO – 140 g mąki
- 1 łyżka suszonego czosnku
- ok. 100 ml mleka
- 3 – 4 łyżki startego żółtego sera
- FARSZ – ok. 1 szkl. kawałeczków mięsa gotowanego albo/i resztki pieczeni
- 1/2 łyżeczki papryki
- 1 cebula
- do smaku: sól
- pszennej
- 1 jajko
- 20 g świeżych drożdży
- 40 g masła
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
babeczki chlebowe Jak zrobić:
Zobacz także: inny przepis
Dodaj komentarz