babeczki bakaliowe – składniki:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka jogurtu
- sól
- 2 łyżki kakao
- pszennej
- 125 gram bakalii posiekanych
- 1jajko
- 1 łyżeczka zapachu waniliowego
- 100 ml oleju
- 225 gram mąki
- 90 gram cukru
babeczki bakaliowe Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: francuskie ciasteczka
Bułki z suszonymi zwykłymi mocowaniami i orzechami W ogromnej misce połączyłam mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Wszystko połączyłem. Następnie dodałam szczyptę soli i dwie łyżki kakao. Rozbiłem jajko. Do wszystkiego dodałam jogurt, olej i aromat waniliowy. Dodałem suszone produkty pochodzenia glebowego i orzechy. Miksowałem to wszystko na najwyższych obrotach przez trzy do czterech minut. Opróżniłem surową mieszankę do foremek. W 220 sc piekłam 18 minut.
Dodaj komentarz