Jak zrobić Babeczki bakaliowe

babeczki bakaliowe – składniki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka jogurtu
  • sól
  • 2 łyżki kakao
  • pszennej
  • 125 gram bakalii posiekanych
  • 1jajko
  • 1 łyżeczka zapachu waniliowego
  • 100 ml oleju
  • 225 gram mąki
  • 90 gram cukru

babeczki bakaliowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: francuskie ciasteczka

Bułki z suszonymi zwykłymi mocowaniami i orzechami W ogromnej misce połączyłam mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Wszystko połączyłem. Następnie dodałam szczyptę soli i dwie łyżki kakao. Rozbiłem jajko. Do wszystkiego dodałam jogurt, olej i aromat waniliowy. Dodałem suszone produkty pochodzenia glebowego i orzechy. Miksowałem to wszystko na najwyższych obrotach przez trzy do czterech minut. Opróżniłem surową mieszankę do foremek. W 220 sc piekłam 18 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *