Pyszne 🙂
babeczki ananasowe – składniki:
- masła, 200 g
- kilka sztuk pistacji do dekoracji
- drobnego cukru, 100 g
- śmietany kremówki, 300 ml
- mąki, 300 g
- ananasa w plastrach, 2 puszki
- żółtko, 1
- cukru pudru, 2 łyżki
- cukru, 250 g
- jajko, 1
babeczki ananasowe Przygotowanie
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Zagnieść kruche ciasto tak, aby zawierało wymienione składniki. Włóż do lodówki na 30 minut. 2 Następnie wlej farsz do foremek i podgrzewaj je przez 25 minut w temperaturze 180 stopni na rozgrzanej płycie kuchennej. uspokoić się. 3 Podgrzej cukier na patelni na średnim ogniu, aż zrobi się złoty, robiąc nacięcia w środku ananasa. 4 Zanurz kawałki ananasa w karmelu, przytrzymaj przez chwilę, aby cały ananas pokrył się karmelem, a następnie pozostaw do wyschnięcia i ostygnięcia. 5: Bita śmietana i cukier puder są łączone, ananas układa się w babeczkach, a bita śmietana i pistacje dodają smaku.
Dodaj komentarz