Jak zrobić Babeczki ananasowe

Pyszne 🙂

babeczki ananasowe – składniki:

  • masła, 200 g
  • kilka sztuk pistacji do dekoracji
  • drobnego cukru, 100 g
  • śmietany kremówki, 300 ml
  • mąki, 300 g
  • ananasa w plastrach, 2 puszki
  • żółtko, 1
  • cukru pudru, 2 łyżki
  • cukru, 250 g
  • jajko, 1

babeczki ananasowe Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Zagnieść kruche ciasto tak, aby zawierało wymienione składniki. Włóż do lodówki na 30 minut. 2 Następnie wlej farsz do foremek i podgrzewaj je przez 25 minut w temperaturze 180 stopni na rozgrzanej płycie kuchennej. uspokoić się. 3 Podgrzej cukier na patelni na średnim ogniu, aż zrobi się złoty, robiąc nacięcia w środku ananasa. 4 Zanurz kawałki ananasa w karmelu, przytrzymaj przez chwilę, aby cały ananas pokrył się karmelem, a następnie pozostaw do wyschnięcia i ostygnięcia. 5: Bita śmietana i cukier puder są łączone, ananas układa się w babeczkach, a bita śmietana i pistacje dodają smaku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *